Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
354
Egy szabályos háromszög alapú hasáb alapéle 10 cm, magassága 23 cm. Rajzold meg
hálóját! Mekkora a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T=1/2*a*m`

`a^2=m^2+(a/2)^2`

`m=sqrt(a^2+(a/2)^2)`

`m=sqrt(10^2+(10/2)^2)=5sqrt(3)` `cm`

`T=1/2*10*5sqrt(3)=25sqrt(3)` `cm^2`

`P=3*10*23=690` `cm^2`


`A=2T+P`

`A=2*25sqrt(3)+690≈776.60` `cm^2`


`V=T*M`

`V=25sqrt(3)*23=575sqrt(3)≈995.93` `cm^3`
Módosítva: 3 éve
-1