Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre lenne szükségem.

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
legalább 180 literes felül nyitott akváriumot akarunk vásárolni. Három méret kapható: 70x30x50cm-es, 80x40x50 cm-es és 90x50x45cm-es. Melyik alkalmas számunkra? A legkisebb térfogatú akváriumot hány m² üvegből lehet elkészíteni, ha nem számolunk veszteséggel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, help, térfogat, akvárium
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V_("akvárium")=a*b*c=70*30*50=105.000 \ cm^3=105 \ liter` tehát nem jó!

`V_("akvárium")=a*b*c=80*40*50=160.000 \ cm^3=160 \ liter` tehát nem jó!

`V_("akvárium")=a*b*c=90*50*45=202.500 \ cm^3` Ez jó!

A legnagyobb lesz számunkra alkalmas.


Egy nyitott téglatest felszínét keressük mely 2 darab ugyan akkor téglalapból állnak melyeket az akvárium hossza és magassága ad meg valamint van egy alja amit a hosszúság és a szélesség valamint 2 téglalap amit a magasság és a szélesség határoz mag.

`A_("akvárium")=2*(70*30)+70*50+2*(30*50)=color(red)(10.700 \ cm^2)`
1