Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítségre lenne szükségem

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Egy kocka felszine 1176 cm. Határozd meg oldal élét, térfogatát és tömegét, ha anyagának a sűrűsége p = 23 g/cm³.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, feladat, help, doga, kérdés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=6a^2`

`6a^2=1176`

`a^2=196`

`a=sqrt(196)=14` `cm`

`V=a^3`

`V=14^3=2744` `cm^3`


`m=V*rho`

`m=23*2744=63112` `g` `=` `63.112` `kg`
1