Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
350
Tegnap feltöltöttem egy kémia feladatot sajna hibásan, itt a helyes verzió.
Elnézést ha valakit összezavartam vele.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
Szóval van egy kénsavoldatunk:

1000 g vízben van 1 mol kénsav

1098 g kénsavoldatban van 98 g kénsav

106 g kénsavoldatban van `106/1098*98` = 9,46 g kénsav, ami `9.46/98` = 0,0965 mol (96,5 mmol) kénsav.

A sósav:

22,8 `cm^3`-ében van `22.8/1000*0.25` = 5,7 mmol HCl

A tízszerese 57 mmol HCl-dal reagál.

A kénsav reagál `2*96.5` mmol NaOH-dal, a sósav 57 mmol NaOH-dal. Ez összesen 250 mmol NaOH, ami `250*40/1000` = 10 g NaOH.

10 g NaOH az `10/40` = 0,25 mol

A többi víz, azaz 28-10 = 18 g, ez 1 mol.

1 mol NaOH mellett van 4 mol víz.
1