Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Palacsinta fogyasztás

Főoldal » Középiskola » Matematika
602
Szabó nagymama palacsintát sütött a három unokájának. A legnagyobb Szabó legény megette a palacsinták harmadát, a középső Szabó legény a megmaradt palacsinták harmadát, a legkisebb Szabó legény pedig a megmaradt palacsinták harmadát, és így a tányéron még 8 palacsinta maradt. Hány palacsintát sütött a nagymama?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"legkisebb Szabó legény előtt" = 8 -: 2 * 3 = 12`
`"középső Szabó legény előtt" = 12 -: 2 * 3 = 18`
`"legnagyobb Szabó legény előtt" = 18 -: 2 * 3 = color(green)27`

(ellenőrzés: `9_"legnagyobb Szabó legény" + 6_"középső Szabó legény" + 4_"legkisebb Szabó legény" + 8_"maradt" = 27_"palacsinta"`)
1