Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
932
KözepesEgy üzemben két dolgozót megbíznak egy feladattal, melyet együttes munkával 4 nap alatt kell elkészíteniük. Teljesíthetik-e a feladatot, ha munkatempójukat ismerve tudjuk róluk, hogy külön-külön dolgozva az egyik dolgozó 6 nap alatt, másik 9 nap alatt készülne el ugyanezzel a munkával?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Egyik dolgozó:
1 nap a alatt a munka `1/6`-át végzi el.
`t` nap alatt pedig a munkab`t/6`-át.

Másik dolgozó:
1 nap: `1/9`
`t` nap: `t/9`

Együtt:

`t/6+t/9=1` `//*18`

`3t+2t=18`

`5t=18`

`t=18/5=3.6` nap

`3.6<4`, tehát tudják teljesíteni.
0