Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körr

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
4276os
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Koszinusz tétellel:

82 = 52 + 52 - 2*5*5*cosx
64 = 50 - 50cosx
-14 = 50cosx
-0.29 = cosx
x = 106,26°

y = 360-x
y = 253,74°

Kisebbik körcikk területe: πr2*(x/360°)
T = 3,14*25*(106.26/360)
T = 23, 17 cm2

Nagyobbik körcikk területe: πr2*(y/360°)
T = 3,14*25*(253.74/360)
T = 55.33 cm2
1