Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 8. Osztály témazáró

Főoldal » Általános iskola » Kémia
514
Ammónia 0,5 mol tömege mennyi? Valaki leirja és eltudná magyarázni
És mennyi a magnézium-klorid 1mol tömeg valaki elmondja kérlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Az ammónia képlete `NH_3`. Van tehát benne egy nitrogénatom és három hidrogénatom.

1 móljának tömege (a periódusos rendszerből megnézed az atomtömegeket) 14 + `3*1` = 17 g.

0,5 mol ammónia tömege ennek a fele, vagyis `17/2` = `color(red)("8,5 g")`.

A magnézium-klorid képlete `MgCl_2`.

Egy molekulában van egy magnéziumatom és két klóratom.

1 móljának tömege tehát `24.3+2*35.5` = `color(blue)("95,3 g")`.
1