Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
757
Egy derékszögű háromszög egyik befogója 2 cm-rel nagyobb, mint a másik befogója, a háromszög területe pedig 24 cm². Mekkorák a háromszög befogói?
Legyen kedves valaki segíteni!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=b+2`

`T=24` `cm^2`


`T=(a+b)/2`

`24=(b+2+b)/2`

`2b+2=48`

`2b=46`

`b=23` `cm`

`a=23+2=25` `cm`
0