Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
479
Sziasztok! Nagyon fontos lenne! Sok próbálkozás után is elakadtam.
Mekkora a távolság 4*10-8C és 2*10-9 C nagyságú pontszerű töltések között, ha közöttük 1,35 N taszító erő hat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
http://users.atw.hu/aletom/11/feladat/elektrosztatika.pdf

Itt van a megoldás hiába csinálsz 600 fiókot idióta......

De nyugi jelentettem remélem ip bannt kapsz.
Módosítva: 3 éve
2

1 darab képletet kell ehhez tudni, ami a függvénytáblázatban is benne van...

`F=k*(Q_1*Q_1)/(r^2)`

`1.35=(9*10^9*4*10^(-8)*2*10^(-9))/(r^2)`

`1.35r^2=9*10^9*4*10^(-8)*2*10^(-9)`

`r^2=(9*10^9*4*10^(-8)*2*10^(-9))/(1.35)=1/(1875000)`

`r=sqrt(1/(1875000))=(sqrt(30))/(7500)≈0.00073` `m`
0

Egyikőtök jobban unatkozik, mint a másik! :D
0