Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika arányosság

Főoldal » Középiskola » Matematika
2929
Ha 75 km/h átlagsebességgel tervezzük az utunkat a nyaralás helyszínére, akkor 12 órát kell autóznunk. Mennyi ideig tartana az utazás, ha sikerülne 90 km/h átlagsebességgel megtenni az utat?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
arány
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Írjunk fel két aránypárt:
`75 (km)/h = 12 h`
`90 (km)/h = x h`

A távolság `75 xx 12= 900 km`

Ha `90 (km)/h` sebességgel haladunk, `10 óra` alatt tehetjük meg az utat.
2