Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hőtan

Főoldal » Középiskola » Fizika
385
Mennyi hő szükséges egy 150 l-es bojlervízének felmelegítésére 20 oC-ról 60 oC-ra?
Mennyibe kerül ez ma Magyarországon, ha gázt, illetve ha elektromos áramot használunk
a melegítéshez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`m=150` `kg`

`c_(víz)=4.22` `(kJ)/(kg*°C)`

`T_1=20` `°C`

`T_2=60` `°C`


`DeltaT=T_2-T_1`

`DeltaT=60-20=40` `°C`


`Q=c*m*DeltaT=4.22*150*40=25320` `kJ` `=` `7.0dot(3)` `kWh`
Módosítva: 3 éve
0