Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Aki tud kérem segítsen!

Főoldal » Középiskola » Fizika
503
8000 V gyorsítófeszültség hatására mekkora sebességre gyorsul fel a 10-4 gramm tömegű, 2*10-4 C töltésű, kezdetben nyugvó részecske?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Sajtharcos már megcsinált egy hasonlót...

De akkor én mégegyszer leírom:

Munkatétel:

`SigmaW_1=SigmaW_2`

`W_1=U*Q`

`W_2=(mv^2)/2`


`U*Q=(mv^2)/2`

`8000*2*10^(-4)=(10^(-4)*v^2)/2`

`10^(-4)*v^2=2(8000*2*10^(-4))`

`v^2=(2(8000*2*10^(-4)))/(10^(-4))`

`v^2=32000`

`v=sqrt(32000)=80sqrt(5)≈178.89` `m/s`
0