Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsítófeszültség törölt házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
570
5000 V gyorsítófeszültség hatására mekkora sebességre gyorsul fel a 10-3 g tömegű, 3*10-8 C töltésű, kezdetben nyugvó részecske?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

3
Ezt a munkatétel alapján tudjuk kiszámolni:

`SigmaW_1=SigmaW_2`

`e*U=1/2*m*v^2`

`v^2=(2*e*U)/m`

`v=0,547m/s`
Módosítva: 3 éve
1

Éppen írtam a választ, mikor törölték a kérdést. Én most feltettem újra, megoldva.
0

`[(1,2),(3,4)]`
0