Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ami be van karikazva!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
469
Segitsetek kernel!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladatoknál a másodfokú egyenlet megoldóképletét kell alkalmazni:

Az `ax^2+bx+c=0` másodfokú egyenlet megoldóképlete:
`x_(1,2)=(-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)`, ahol `a` a négyzetes tag, `b` az elsőfokú tag és `c` a konstans.

`bb"Ez alapján a megoldások:"`

a,
`x_1=-1/3`
`x_2=1/2`

b,
Nem értelmezhető mert `D < 0`

c,
`x_1=-4`
`x_2=4`

d,
`x_1=-8`
`x_2=1`





0