Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 4

Főoldal » Középiskola » Fizika
310
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`V_(be)=20` `dm^3` `=` `0.02` `m^3`


3 erő hat rá, Lefelé a gravitáció, felfelé pedig a felhajtó és a tartóerő. És mivel egy helyben van, ezért az erők eredője nulla.

`SigmaF=0`

`F_(fel)-F_g+F_t=0`

`F_(fel)-F_g+340=0`



`F_(fel)=rho_(folyadék)*V_(be)*g`

`F_(fel)=1000*0.02*10=200` `N`


`200-Fg+340=0`

`Fg=540` `N`


`F_g=mg`

`m=(540)/10=54` `kg`

`rho=m/V`

`rho_(be)=(54)/(0.02)=2700` `(kg)/(m^3)`
Módosítva: 3 éve
0