Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elakadtam az alábbi feladatok megoldásában. Valaki tudna segíteni?

Főoldal » Középiskola » Fizika
398
1. Mekkora a térerősség elektromos mező egy pontjában ha a -4*10-5 C nagyságú töltésre 3,6 N vonzóerő hat?
2. Mekkora a feszültség az elektromos mező két pontja között, ha a 4*10-6 C nagyságú töltés két pont közötti mozgatásához 6*10-4 J munka szükséges?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`1.`

`Q=4*10^(-5)` `C`

`F=3.6` `N`

`E=F/Q`

`E=(3.6)/(4*10^(-5))=90000` `N/C`


`2.`

`Q=4*10^(-6)` `C`

`W=6*10^(-4)` `J`

`U=W/Q`

`U=(6*10^(-4))/(4*10^(-6))=150` `V`
0