Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, négyszögek

Főoldal » Középiskola » Matematika
362
Sziasztok valaki tudna segíteni a 672-es feladattal?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, 9. osztály
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`K=12` `cm`

`K=4a`

`12=4a`

`a=3` `cm`

`m=1.5` `cm`


`T=a*m`

`T=3*1.5=4.5` `cm^2`


`T=a^2*sinalpha`

`4.5=3^2*sinalpha`

`sinalpha=(4.5)/(3^2)=1/2`

`alpha=sin^(-1)(1/2)=30°`

`beta=(360-2*30)/2=150°`
0