Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitene valaki?Koszonom elore is!

Főoldal » Középiskola » Fizika
678
Mekkora erovel huzza a mozdony a 2000 tonnas szerelvenyt ,egyenletes vontatas kozben ,vizszintes ,egyenes palyan ,ha a surlodasi ero a vonat sulyanak 0,2%-a?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Egyenes vonalú, egyenletes mozgásról van szó, tehát a szerelvényre ható erők eredőjének nullának kell lennie. Vagyis éppen akkora húzóerőt fejt ki a mozdony, hogy kiegyenlítse a súrlódást:

`F_h=F_s=0.002*m*g=0.002*2000000*10=40000N=40kN`
0