Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az ólom-ion és a jodid-ion koncentrációja a PbI2 telített oldatában? L(PbI2) = 8,7 · 10-9 ?

Főoldal » Felsőoktatás » Kémia
495
Mennyi az ólom-ion és a jodid-ion koncentrációja a PbI2 telített oldatában? L(PbI2) = 8,7 · 10-9 ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Kémia

Válaszok

1
`Pb^(2+)` + 2 `I^-` ⇌ `ul(PbI_2)`

`L_(PbI_2)` = `[Pb^(2+)]*[I^-]^2`

`x*(2x)^2=8.7*10^(-9)`

`x=root(3)((8.7*10^(-9))/4)` = `1.3*10^(-3)` `(mol)/(dm^3)`-es a telített `PbI_2`.
0