Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matematika felvételire készülve

Főoldal » Általános iskola » Matematika
527
Egy tehetségkutató műsor első meghallgatásról a jelentkezők 3%a jutott tovább a táborba.A táborba jutottak 8% át válogatták be a 12 fős élő adásba.Hány jelentkező jutott be a táborba?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az eredeti versenyzők száma: `x`

Táborba jutottak `0.03x`


`0.08*0.03x=12`

`0.0024x=12`

`x=12/(0.0024)=5000`

És akkor a táborba jutottak:

`5000*0.03=150`

`150` jelentkező jutott be a táborba.
0

Táborba bejutottak: `x`

`0.08x=12`

`x=12/(0.08)=150`


150-en jutottak be a táborba.
0