Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
607
Az 55 m/s sebességgel függőlegesen felfelé lőtt lövedék milyen magasra emelkedik , mennyi ideig emelkedik a test , mennyi idő alatt esik vissza a test ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika 9.osztály
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Itt az energiamegmaradás tételét érdemes alkalmazni.
Tudjuk, hogy az energia nem vész el, csak átalakul, itt a mozgási energia fog átalakulni potenciális energiává, ami:

`SigmaE_1=SigmaE_2`

`1/2m*v^2=m*g*h`

`h=(v^2)/(2g)=151,25m`

ha kinematikailag kell megoldani, akkor az utolsó egyenletet írd le!

`Sigmat=t_(fel)+t_(l)`

`Sigmat=v/g+root()((2s)/g)=11s`

Módosítva: 3 éve
0