Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög

Főoldal » Középiskola » Matematika
587
4240es
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Háromszög beírható körének sugara:

`sqrt(((s-a)(s-b)(s-c))/s)`, ahol `s` a háromszög kerületének a fele.

a, 10 cm; 24 cm; 26 cm
`K = 60 cm`
`s = 30 cm`

`sqrt(((30-10)(30-24)(30-26))/30)`

`r=4 cm`

b, 16,8 cm; 13,6 cm; 8 cm
`K = 38,4 cm`
`s = 19,2 cm`

`sqrt(((19,2-16,8)(19,2-13,6)(19,2-8))/(19,2)`

`r=2,8 cm`
Módosítva: 8 éve
0