Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Pí

Főoldal » Középiskola » Fizika
526
Hogy számolom ki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
Radiánból váltunk fokba:
Pl.: 3π = 540 fok
3π*180/π

Fokból radiánba pedig majdnem ugyanez csak a tört megfordul:
pl.:540 fok = 3π
540*π/180

1. 45*π/180=π/4

2. 5π*180/π=900 fok

A többi ez alapján már simán megoldható.
Módosítva: 3 éve
0

`45°` átváltva radiánba: `pi/(180°)*45°=(45°pi)/(180°)=color(red)(pi/4)`

`5pi` radián átváltva fokba: `(180°)/pi*5pi=(180°*5pi)/(pi)=180°*5=color(red)(900°)`

`20°` átváltva radiánba: `pi/(180°)*20°=(20°pi)/(180°)=color(red)(pi/9)`

`30°` átváltva radiánba: `pi/(180°)*30°=(30°pi)/(180°)=color(red)(pi/6)`

`3/4pi` átváltva fokba: `(180°)/pi*3/4pi=(180°*3/4pi)/(pi)=180°*3/4=color(red)(135°)`

`6/7pi` átváltva fokba: `(180°)/pi*6/7pi=(180°*6/7pi)/(pi)=180°*6/7=color(red)(154,29°)`
0