Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi az a kétféle számítási mód?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
593
Mi az a kétféle számítási mód amit alkalmazni lehet ezeknél a számításoknál?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, összeadás, szorzás, 8, számolás, számítás, tört, egész, kivonás
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szerintem arra gondolhat a feladat, hogy az osztás elvégzése előtt vagy után hozzuk-e közös nevezőre a törteket. Tehát pl. a c) feladat:

Ha előbb közös nevezőre hozok, majd utána osztok:
`(4/7+7/5):3=(69/35):3=23/35`

Ha előbb elvégzem az osztást, majd utána hozok közös nevezőre:
`(4/7+7/5):3=4/21+7/15=23/35`
1