Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matekházi

Főoldal » Középiskola » Matematika
947
Mekkora a gömb térfogata, ha a gömbbe írható egy olyan egyenes körkúp, amelynek az alkotója 25 cm és alapkörének sugara 15 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`M_("kúp")=sqrt(25^2-15^2)=20 \ cm`


`R^2=(20-R)^2+15^2`

`R^2=400-40R+R^2+225`

`40R=625`

`R=15,625 \ cm`


`V_("gömb")=(4*R^3*pi)/3=(4*15,625^3*pi)/3=color(red)(15.978,97 \ cm^3)`
0