Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki légyszi

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Egy téglalap kerülete 444 m. Szelessege 12m-rel kisebb a hosszúságánál. Határozzátok meg annak a négyzetnel a kerületét, melynek oldalhossza egyenlo a téglalap hosszúságával.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`K=444` `m`

`K=2(a+b)`

`a=b+12`


`2(b+12+b)=444`

`2b+12=222`

`2b=210`

`b=105` `m`

`a=105+12=117`

Tehát a hosszúság `117` m

Négyzet:

`K=4a`

`K=4*117=468` `m`
0