Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
649
4301
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a = x`
`b = x + 5`

`A = 2 a^2 + 4 xx a xx b = 250`
`2x^2 + 4x(x + 5) = 250`
`2x^2 + 4x^2 + 20x - 250 = 0`
`6x^2+ 20x - 250 = 0`

`x _1= 5`
`x_2=-25/3` (Nem megoldás mert negatív.)

`a = 5`
`b = 10`

`V = a^2 xx b = 5^2xx10 = 250cm^3`
Módosítva: 8 éve
0