Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
401
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. Feladat
Tudjuk hogy központi szög a kerületi szög kétszerese ez alapján könnyedén kitudjuk számolni őket.

a.) Középponti szög: `2*84°=color(red)(168°)`

b.) Középponti szög: `2*216°=color(red)(432°)` passz hogy hogyan :D

c.) Középponti szög: `2*(3*180)/4=color(red)(270°)`

d.) Középponti szög: `2*(5*180)/12=color(red)(150°)`



2. Feladat
a.) Kerületi szög: `(60°)/2=color(red)(30°)`

b.) Kerületi szög: `(138°)/2=color(red)(69°)`

c.) Kerületi szög: `((2*180°)/3)/2=color(red)(60°)`

d.) Kerületi szög: `((5*180°)/4)/2=color(red)(112,5°)`



3. Feladat
`(180°)/3=60°`

Középponti szög: `2*60°=color(red)(120°)`

Kerületi szög: `color(red)(60°)`



4. Feladat
a.)
`180°-30°=color(red)(150°)`

`180°-110°=color(red)(70°)`


b.)
`180°-120°=color(red)(60°)`

`180°-60°=color(red)(120°)`
0