Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gyorsulás

Főoldal » Középiskola » Fizika
452
Egy autó a 72 km/h sebességet 8 s alatt érte el. Mekkora volt az autó gyorsulása?
Ezt hogy tudnám kiszámolni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v=72` `(km)/h` `=` `72÷3.6=20` `m/s`

`v_0=0` `m/s`

`t=8` `s`


`a=(v-v_0)/t`

`a=(20)/8=2.5` `m/(s^2)`
0