Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Linux Bash programozás

30
A feladat az alábbi:

Készíts scriptet, amely két stringről megmondja, hogy hány karakterből áll a leghosszabb egyforma szakasz közöttük, Kérjen be két stringet, írja ki a leghosszabb egyforma szakaszt és annak hosszát a képernyőre!
PÉLDA:
$>./dnsminsta EGYSTRINGKETTO KETSTRINGHAROM
Leghosszabb egyforma szakasz: STRING, hossza: 6 karakter.

Kikötések a feladathoz:
A program működése feleljen meg a UNIX alapelveinek. A feladatnak futnia kell UNIX és Debian alatt is. Használja a szabványos ki- és bemeneti fájlokat, a működésének ne legyenek mellékhatásai. (pl. ne hagyjon maga után szemetet, stb.). A programhoz szükséges minden inputot argumentumként adjon át, és a program ellenőrizze is le az összes megadott argumentumot. (darabszám, típus, stb.) A programhoz írjon rövid helpet (hívható legyen a programnév �h kapcsolóval), ami rövid tájékoztatást ad a működésről, a szükséges argumentumokról, kapcsolókról, azok típusáról stb. Használjon �beszédes� változóneveket és megfelelő kommentárral lássa el a programot. (A megfelelő nem azt jelenti, hogy minden programsort 4 másikban magyaráz meg!) A próbák során ne vagy csak engedéllyel zavarjon másokat! Erre bizonyos feladatoknál külön is felhívjuk a figyelmet. Egyes feladatkiírások végén szerepel egy-egy példa arra, hogy a futó programnak milyen outputot kell produkálnia.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
#Unix, #Debian, #Bash, #Shell, #Script, #Linux, #Programming
0
Középiskola / Informatika

Válaszok

1
Nem is tudtam, hogy tanítják. https://pastebin.com/YzNYhjp2
0