Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, LKKT

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Egy park 400 m hosszú sétánya egyik oldalán rózsatöveket ültettek egymástól 70 cm távolságra, a másik oldalán nebáncsvirág töveket 55 cm-enként. A sétaút elején egymással pontosan szemben van a kétféle virág. A sétaúton hányszor ismétlődik meg ez a két helyzet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
400m=40 000cm - út hossza
70cm=2×5×7cm- rózsatő
55cm=5×11cm - nebáncsvirág
[70;55]=2×5×7×11=770
40 000/770=4000/77=51,95~51 (lefelé kerekítünk, mert 52×770=40 040!<!40 000, viszont 51×770=39 270<40 000)
Tehát a sétaúton még 51-szer ismétlődik meg ez a helyzet.
0