Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(2x,+,3,=,y),(3x,+,1,=,y):}`

`2x+3=3x+1`

`x=2` asztal van.


`3*2+1=y`

`7=y` akarnak vacsorázni.


De mivel 10-esével ülnek le, és 4 híján ülnek le így, emiatt az emberek száma páros kell legyen.

De akkor ha 8-asával ülnek le, csak páros maradhat ki, 3 ember semmiképp!

Tehát nincs megoldás.
1