Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA ELEKTROMÁGNESES INDUKCIÓ

Főoldal » Középiskola » Fizika
412
Üdv! Szeretnék segítséget kérni ezzel a 4 feladattal kapcsolatban, nagyon sürgős lenne, sajnos ezt nem értem, kérem szépen valaki segítsen. Előre is köszönöm szépen! (a negyediket képen csatoltam)


Mekkora mágneses indukciójú tér hat 10 ^ - 12 N erővel az indukcióvonalakra merőlegesen, 2 * 10 ^ 5 * (km)/s sebességgel mozgó elektronokra? Az elektron töltése 1,6-10-19 C.


Egy tekercs keresztmetszete 4c * m ^ 2 hossza 10 cm, menetszáma 1000, belsejében a fluxus 2 * 10 ^ - 5 Wb. A tekercs belsejében levegő van. Mekkora a tekercsben az áramerősség? mu_{0} =12,56*10^ -7 V* s A* m


Homogén mágneses térben, amelyben az indukció 1,2 T, 80 cm hosszúságú egyenes vezető található, amelyben 80 A erősségű áram halad át. A vezető merőleges a térre. Mekkora erő hat rá?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1. `F=q*v*B*sin(\alpha)`
Ebből `B`:
`B=(F)/(q*v*sin(\alpha))`
Mivel merőleges, így `alpha=90°`
Tehát: `B=(10^-12 N)/(1,6*10^-19 C*2*10^8 m/s*1)=1/(32)T`

2. Tudjuk, hogy `\Phi=B*A`,
valamint azt is, hogy:
`B=\mu_0*(N/L)*I`
Azaz,
`\Phi/A=\mu_0*(N/L)*I`
`I`-t keressük:
`I=(\Phi*L)/(A*N*\mu_0)`
Helyettesíts be.

3. Alkalmazd az `F=B*I*L` képletet.
`B=1,2 T`
`L=0,8 m`
`I=80 A`
0