Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a matematika háziban.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
397
Egyenletek

A választ táblázatban kérném, előre is köszi <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, sos, egyenletek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
4x=2x+4, ekkor Kati 2 éves, Vali meg 8
Módosítva: 3 éve
1

`3.`

Feri: `x-4`

Janka: `x`

Dóri: `x-4-5=x-9`

`x-4+x+x-9=26`

`3x=39`

`x=13`

Feri: `13-4=9`

Janka: `13`

Dóri: `13-9=4`

Ell.:

`9+13+4=26`

`5.`

Vali most: `4x`

Kati most: `x`

Vali négy év múlva: `4x+4`

Kati négy év múlva: `x+4`

`4x+4=2(x+4)`

`4x+4=2x+8`

`2x+4=8`

`2x=4`

`x=2`

Vali: `4*2=8`

Kati: `2`

Ell.:

`8+4=12`

`2+4=6`

`2*6=12` `12=12`

Tehát, Vali 2, Kati pedig 8 éves.
2