Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek holnapra kellene!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
350
150 g 60 százalékos sóoldathoz 100 g vizet adunk. Milyen töménységű oldatot kapunk?
Táblázattal előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
I. oldat

tömeg: `150`
töménység: `60`
oldott anyag tömege: `150*0.6=90`


Víz

tömeg: `100`
töménység: `0`
oldott anyag tömege: `0`

II. oldat:

tömeg: `150+100=250`
töménység: `x`
oldott anyag tömege `90` vagy `250x`

Tehát:

`250x=90`

`x=0.36`

Azaz, `36%`-os lesz az oldat.
0