Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
I. téglalap:
egyik oldal: `a+6`
másik oldal: `b-3`
terület: `(a+6)(b-3)` vagy `ab`

II. téglalap:
egyik oldal: `a-3`
másik oldal: `b+2.4`
terület: `(a-3)(b+2.4)` vagy `ab`

Az egyelnetrendszer:

`{((a+6)(b-3)=ab),((a-3)(b+2.4)=ab):}`

`{(ab-3a+6b-18=ab),(ab+2.4a-3b-7.2=ab):}`

`//-ab`

`{(-3a+6b-18=0),(2.4a-3b-7.2=0):}`

Kifejezem az egyik ismeretlent:

`3a=6b-18`
`a=2b-6`

Másikba ezt írom be:

`2.4(2b-6)-3b-7.2=0`

`4.8b-14.4-3b-7.2=0`

`1.8b=21.6`

`b=12`

`a=2*12-6=18`

Ell.:

`12*18=216`

`(18+6)*(12-3)=216`

`(18-3)*(12+2.4)=216`

`216=216=216`


Tehát, ennek a téglalapnak `18` cm a hosszúsága, és `12` cm a szélessége.
1