Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 8.osztály (mozgásos feladatok)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
547
Egy gyalogos sebessége 4km/óra.Tőle 10 km-re,vele egy irányban elindul egy kerékpáros
8km/óra sebességgel.Mikor éri utol a kerékpáros a gyalogost?

Köszönöm a választ előre is.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az idő ugyanannyi, az út a kerékpárosnak `10` kilométerrel több.

Gyalogos:

`v=4` `(km)/h`

`t=x` `h`

`s=4x` `km`

Kerékpáros:

`v=8` `(km)/h`

`t=x` `h`

`s=8x` `km`

Egyenlet:

`4x+10=8x`

`4x=10`

`x=2.5` `h`
Módosítva: 3 éve
0