Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika. Mozgásos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
477
Egymástól 630 m távolságra két test mozog egymással szembe. Egyik sebessége 20 m/s, a másik test sebessége 25 m/s.
Mikor és hol találkozunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A két sebességet összeadod, egymáshoz képest 20+25 = 45 `m/s` sebességgel mozognak, a 630 m-t `t=s/v_ö` = `(630 m)/(45 m/s)` = 14 s alatt teszik meg, ennyi idő műlva találkoznak. Az egyik test ennyi idő alatt megtesz `s_1=t*v_1` = `14s*20 m/s` = 280 m-t; a másik `s_2=t*v_2` = `14s*25 m/s` = 350 m; így ki is jön a 630 m.
0