Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS FIZIKA MA 19:00IG KERLEEEK

Főoldal » Középiskola » Fizika
401
Nagyon nagyon sos!! Fizika hazi, ma 19:00ig kellene el kuldenem, semmit nem tudok fizikabol szoval kerleeek segitseteeek!
(Csatolom a kepet)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Sos!! Ma 19:00ig!! Fizika!! Kerlek!!
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Annyi a lényeg, hogy egyenes vonalú egyenletes mozgás esetén a sebesség (`v`) kiszámításához mindig el kell osztani a megtett utat (`s`) az eltelt idővel (`t`). A `v_(átl)` kifejezés - egyenes vonalú egyenletes mozgás esetén - megegyezik a `v`-vel. Akkor lenne értelme külön kiszámolni, ha a mozgás sebessége változna - azaz gyorsulna vagy lassulna.

1) `v=1 m/s`

2) `v=1 m/s`

3) `v=3/(4,25) m/s` (végtelen tizedes tört, ezért nem írom ki)

4) `v=3/(2,9) m/s` (végtelen tizedes tört, ezért nem írom ki)

5) `v=5/(4,5) m/s` (végtelen tizedes tört, ezért nem írom ki)

6) `v=3/(2,7) m/s` (végtelen tizedes tört, ezért nem írom ki)

7) `v=1,25 m/s`
0