Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
397
Írja le jelekkel a következő mondatot.
G= Galagonya tanár úr elutazik
K= Kökény tanár úr elutazik
T= Történelem óra helyett fizika óra lesz
F= A fizika előadó szabad
J= Joó tanár úrnak órája van
Ha Galagonya vagy Kökény tanár úr elutazik, a történelem óra helyet akkor és csak akkor lesz fizika óra, ha a fizika előadó szabad és Joó tanár úrnak nincs órája.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(G ∨ K) ⇒ [T ⇔ (F ∧ ¬J)]

Magyarázat:
Ha Galagonya vagy Kökény tanár úr elutazik, ... -> "vagy" kapcsolat -> G ∨ K
... ha a fizika előadó szabad és Joó tanár úrnak nincs órája. -> "és" kapcsolat -> F ∧ ¬J
... Joó tanár úrnak nincs órája. -> negáció (tagadás) -> ¬J
... a történelem óra helyet akkor és csak akkor lesz fizika óra, ha a fizika előadó szabad és Joó tanár úrnak nincs órája. -> "akkor és csak akkor" "és" kapcsolat -> T ⇔ (F ∧ ¬J)
0