Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Négyzet

Főoldal » Középiskola » Matematika
557
Egy 5 cm oldalú négyzetet megforgatunk egyik oldala körül. Mekkora az így keletkezett forgástest térfogata és felszíne?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Így keletkezik egy henger, amelyben:

`r=5` `cm`

`m=5` `cm`


`A=2r^2pi+2rpim`

`A=2*5^2*pi+2*5*pi*5=100pi≈314.16` `cm^2`



`V=r^2pim`

`V=5^2*pi*5=125pi≈392.699` `cm^3`
0