Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka

Főoldal » Középiskola » Matematika
435
Egy kocka felszíne 3000 cm2. Hány liter a térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A=6a^2`


`6a^2=3000`

`a^2=500`

`a=sqrt(500)=10sqrt(5)` `cm`


`V=a^3`


`V=(10sqrt(5))^3=5000sqrt(5)≈11180.34` `cm^3`
0