Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglatest

Főoldal » Középiskola » Matematika
478
Falazótéglát vásárolunk, amelynek méretei centiméterekben mérve 38x25x23,8. Mekkora egy raklapnyi tégla tömege,
ha sűrűsége 0,8 kg/dm3, és egy raklapra 60 db tégla fér?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=abc`

`V=38*25*23.8=22610` `cm^3` `=` `22.61` `dm^3`

`rho=0.8` `(kg)/(dm^3)`


`rho=m/V`

`m=rho*V`


`m=22.61*0.8=18.088` `kg`

A raklap tömege:

`60*18.088=1085.28` `kg`
0