Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Körhenger

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
Egy 5 literes, körhenger alakú lábas magassága 20 cm. Mekkora az alapkörének az átmérője?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`V=5` `l` `=` `5` `dm^3` `=` `5000` `cm^3`

`m=20` `cm`


`V=r^2pim`

`5000=r^2pi*20`

`r^2pi=250`

`r^2=(250)/pi`

`r=sqrt((250)/pi)` `cm`


`d=2r`

`d=2*sqrt((250)/pi)≈17.84` `cm`
0