Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Kérhetek segítséget ebbe a kettő feladatban? Előre is köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
a 2^7=128 ->a hetedik hatványa
b (1/2)^(-7)=128 ->a mínusz hetedik hatványa
c 2^(-7)=1/128 ->a mínusz hetedik hatványa
d (1/2)^7=1/128 ->a hetedik hatványa

2.
a 1000*1/10=100 ->100=10^2 ->második hatványa
b 100*100*100=1000000 ->1000000=10^6 ->hatodik hatványa
c 1/100*1/1000=1/1000000-> 1/1000000=10^(-6) -> mínusz hatodik hatványa
0