Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
411
A segítséget nagyon megköszönném!
Csatoltam képet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a 25m-es sínek darabszáma: x
a 12,5m-es sínek darabszáma: y
a két eset:
(1) `20000=25*x+0,5*12,5*y`
(2) `20000=2/3*25*x+12,5*y`
az (1)-est 2-vel beszorozva, majd ebből a (2)-t kivonva:
`20000=50*x-2/3*25*x`
`20000=100/3*x`      /`:100/3`
`x=600`

Ezt az (1)-be:
`20000=25*600+0,5*12,5*y`
`5000=0,5*12,5*y`       /*2
`10000=12,5y`
`y=800`

Módosítva: 3 éve
1