Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromosság

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
Ha Q töltés a töltéstől r távolságban E térerősség ez kelt, mekkora a térerősség
a, 2Q töltéstől 2r távolságban?
b, 2Q töltéstől r/2 távolságban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`E=k*Q/r^2`

`a)`
`E=9*10^9*(2Q)/((2r)^2)=(9*10^9*2Q)/(4r^2)=(9*10^9*Q)/(2r^2)`

`b)`

`E=9*10^9*(2Q)/((r/2)^2)=9*10^9*2/(r^2/4)=9*10^9*(8Q)/(r^2)=(72*10^9Q)/(r^2)`
Módosítva: 3 éve
0