Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Matek segítség kellene. Köszi

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
C re kellene segítség
Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
`3 / 4 x - 2 / 3 x = 2`

`(3 * 3) / (4 * 3) x - (2 * 4) / (3 * 4) x = 2`

`9 / 12 x - 8 / 12 x = 2`

`(9 - 8) / 12 x = 2`

`1 / 12 x = 2`

`x / 12 = (2 * 12) / 12`

`x = 2 * 12 = 24`

10 órakor Feri volt közelebb a célhoz, mert
• Feri `24 -: 4 * 3 = 18` km-nél járt és még hátra volt `24 - 18 = 6` km
• Zoli `24 -: 3 * 2 = 16` km-nél járt és még hátra volt `24 - 16 = 8` km
Módosítva: 3 éve
0