Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előre is köszönöm!

Főoldal » Középiskola » Fizika
415
Egyenes mentén egyenletesen fékező test 20 m/s sebességről 2 m/s sebességre lassul 2,5 perc alatt.
Ábrázold mozgás sebesség - idő grafikonját!
Mekkora utat tesz meg eközben?
Mekkora a sebessége egy perc fékezés után?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v_0=20` `m/s`

`v=2` `m/s`

`t=2.5` `min` `=` `2.5*60=150` `s`

`s=(v_0+v)/2*t`

`s=(2+20)/2*150=1650` `m`


`a=(v-v_0)/t`

`a=(2-20)/(150)=-0.12` `m/s^2`

1 perc után:

`t=60` `s`

`-0.12=(v-20)/60`

`-7.2=v-20`

`v=12.8` `m/s`
0